L’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, que enguany fa deu anys que es va constituir i que ara aglutina uns 160 establiments comercials de sectors molt diversos (comerç, serveis, restauració, despatxos professionals…), proposa a totes les forces polítiques que es presenten a les eleccions locals del 26 de maig, 10 mesures concretes per promoure el comerç de proximitat. Per explicar-les, van començar la setmana passada una roda de contactes amb els candidats a l’alcaldia de Salou

El president de l’entitat, Juli Vilaplana, considera que «aquesta activitat actua com un instrument vertebrador de la ciutat, ja que la presència de gent als comerços ajuda a crear la sensació d’una ciutat segura, on la familiaritat amb l’entorn enforteix la vida als carrers».

A més de seguretat, aquest comerç també aporta llocs de treball i qualitat de vida als habitants de la ciutat i fa més atractiva l’estada de les persones que la visiten. Així per exemple, anar a comprar un banyador a la botiga de roba íntima on ja comprava la teva mare i on t’aconsellen personalment que t’escau bé; anar al mercat i compartir una nova recepta amb la peixatera, o fer un gelat amb els teus fills a la mateixa geladeria on de petit anaves cada diumenge a l’estiu amb els teus pares, són elements que ajuden a crear teixit i vida al municipi, és a dir, fomenten la sensació de viure en una comunitat de persones amigues, en la qual tothom se sent reconegut i reconfortat.

La Joieria Rovira és un dels establiemts més antics de Salou que encara està obert.

La Joieria Rovira, un dels establiments pioners a Salou amb més de 50 anys de trajectòria.

Per tot això, l’entitat considera que cal consolidar aquest comerç de proximitat que beneficia a tota la ciutadania i aturar la desaparició de botigues que fa molts anys que estan obertes. Un fenomen que està succeint amb freqüència en els darrers anys i que Juli Vilaplana veu amb preocupació: «Cada vegada que tanca una botiga, la clientela i el veïnat ho sent com una pèrdua i ho viu amb tristesa. I així és: un espai singular de Salou desapareix, ja que el comerç també defineix les ciutats i les singularitza, fa diferent un municipi d’un altre». Un local buit fa lletja la ciutat i un establiment descuidat també. Per això, és molt important millorar la imatge dels establiments comercials, ja que és la imatge que ofereix la ciutat i en el cas de Salou, capital de la Costa Daurada i ciutat turística destacada, encara ho és més.

En aquest sentit, en plena campanya electoral, l’associació del municipi que aglutina més comerços i activitats empresarials, fa 10 propostes concretes als partits polítics que ara es presenten a les eleccions municipals i alguns dels quals acabaran governant la ciutat:

1. Millora de la imatge del comerç a Salou:

– Exigència del compliment de la normativa comercial sense ajornaments.

– Efectivitat i transparència de les inspeccions de comerç.

– Revisió del Pla Especial d’Equipaments comercials i Activitats.

– Facilitats per obrir establiments comercials de qualitat.

2. Que les llicències d’activitat comercial depenguin directament de la Regidoria de Comerç.

3. Erradicació de la venda il·legal ambulant.

4. Millora de la neteja i il·luminació dels carrers i espais comercials.

5. Promoció específica del comerç de Salou durant tot l’any.

6. Participació dels empresaris locals en les polítiques i els actes de promoció de comerç de Salou.

7. Suport als cursos de formació que tenen com a objectiu professionalitzar el sector i reciclar el personal que hi treballa.

8. Creació d’un dia a la setmana dedicat a la promoció del comerç durant tota la temporada turística amb activitats lúdiques i culturals.

9. Senyalització de zones i carrers comercials a on sigui necessari.

10. Prioritat de la millora, el manteniment i la promoció de les zones comercials ja existents vers la creació de nous nuclis comercials fora del centre del Municipi.

També estan oberts a valorar altres propostes sobre comerç que els partits polítics els puguin fer arribar.

Pin It on Pinterest