Una trentena d’empresaris membres de lAssociació de Comerciants de Salou es van reunir ahir per analitzar l’actual situació del comerç al municipi. La convocatòria pretenia recollir  una pluja d’idees que properament transmetran tant a l’alcalde de la localitat, Pere Granados, com a la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Martina Fourrier.

La trobada es va focalitzar en preservar i enfortir la marca comercial Shopping Salou. En un principi, es va fer èmfasi en la necessitat d’actuar i definir una acció promocional a nivell intern per tal de captar el client que viu a Salou tot l’any. En aquest sentit, es continuarà treballant en les campanyes de fidelització  que es duen a terme i que ja estan consolidades.

Així mateix, els comerciants demanaran més inclusió i suport publicitari de l’entitat comercial als portals i a les plataformes digitals gestionats per l’Ajuntament. «Encara detectem una mancança de coneixença del teixit comercial de Salou entre els consumidors de l’entorn» va assenyalar Juli Vilaplana, president dels comerciants de Salou.

Per als comerciants és importar captar el client que viu a Salou tot l'any.

Acord per promocionar els caps de setmana durant la temporada baixa

D’altra banda, una de les reinvindicacions històriques de l’Associació, la confecció de packs promomionals per atreure turistes de proximitat els caps de setmana durant la temporada baixa, sembla que comença a pendre embranzida.

Juli Vilaplana va explicar que s’ha establert una taula de treball amb diferents agents del sector turístic i econòmic de Salou per estudiar un calendari d’actuacions comunes.»Hauríem d’aprofitar el ressò que assoleix la festa del Cós Blanc per promocionar un cap de setmana amb contingut temàtic al voltant d’aquesta celebració’, va posar com a exemple el president.

Vilaplana va recordar que les institucions municipals haurien de «prendre més consciència i fer valer» els establiments que obren tot l’any. En aquest sentit, «l’esforç que fan els empresaris és important i mereix un suport promocional com cal» va emfatitzar el representant de l’entitat.

La imatge del comerç local, una prioritat

Un dels punts que va generar més intervencions va ser el descontentament general per la «poca presència i actuació» de l‘inspector comercial. Aquesta nova figura, incorporada el passat mes d’agost pel consistori , s’ha d’encarregar de vetllar pel compliment de les ordenances municipals en matèria de comerç.

Així, s’exigirà a la regidoria més compromís i rigor en l’execució de la normativa. «Volem salvaguardar la imatge del comerç local i mantenir una estètica acurada a la via pública. N’estem cansats d’haver d’esquivar embalums a les voreres i veure les façanes de les botigues cobertes de samarretes penjades» van argumentar queixant-se molts dels socis.

Els comerciants de Salou volen vetllar per la imatge del comerç local.

La proposta d’un centre comercial no agrada als empresaris de Salou

Les opinions amb relació a la construcció d’un nou centre comercial a la zona d’Emprius van crear el moment de màxim interès de la reunió, amb un acord unàmime en contra del proyecte.

Respecte a aquest tema, els comerciants van valorar la prioritat de demanar més inversions cap a l’ oferta complementària als barris de Salou  com promoure més activitats socioculturals, obrir algun museu, sales d’ exposicions, etc. «Sumar un valor afegit al fet d’anar de compres és imprescindible per dinamitzar el comerç», van asseverar els comerciants.

Per concloure, es va mencionar la urgència en el fet de decidir el futur dels carrers peatonals, que ara són provisionals, i l’arranjament de les principals vies comercials del municipi.

Pin It on Pinterest