I Love Costa Daurada GASTRONOMÍA, SALOU La primera edició del Gastro Wine & Músic mostra les excel·lències de la gastronomia de Salou

Més de 300 persones i un centenar de convidats van assistir ahir a la primera edició del Gastro Wine & Music que va tenir lloc als jardins de la Torre Vella. Els comensals van gaudir d’un sopar a base de delicadeses culinàries d’onze establiments de restauració del municipi.  A més del tast dels millors vins del nostre territori, de vint cellers, tot amenitzat amb música i espectacle en directe.

L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament. L’objectiu de la proposta, segons els responsables, es fer valer el patrimoni gastronòmic de Salou com una gran oferta, també, des del punt de vista turístic.

Primera edició Gastro Wine & Music Salou.

Els restauradors locals participants

En total, hi van participar onze restauradors punters de Salou i altres establiments: Le Sommelier, Cook and Travel, Castillo de Javier, Mesón del Segoviano, Boquet, Xiringuito Elektra, Deliranto, La Ibense, Lunattic, Rock and Grill, El Totxo i House of Illusion.

El sopar Gastro Wine & Music

La cita va comptar amb productes d’alta qualitat: salmó Benfumat, ostres Louis i pernil Álvarez Catalunya, cinc jotes, que es van servir com a prolegòmens del sopar. Es podia assitir a l’àpat amb reserva prèvia amb un cost de 45 euros per persona.

En el sopar d’ahir els comensals van poder gaudir de menges tan saboroses com: Mousse de brandada de bacallà amb maduixes i vinagreta de festucs; nitro cevitx de corball (peix) amb taronja i nous, ambdues propostes de Lunattic.

Le Sommelier va presentar falsa croqueta de bolets i burrata amb melmelada de tomàquet, alfàbrega i trufa. Cook and Travel va oferir, també, assortiment de formatges del país amb un toc i caviar de salmó salvatge amb hoisin de cireres.

Xiringuito Elektra va cuinar sèpia a la bruta i gaspatxo amb musclos i escuma de poma. El Totxo va elaborar un tàrtar de llobarro i salmó amb vinagreta de gerds i un suquet de rap, versió 2019.

Castillo de Javier ens va delectar amb papada ibèrica a baixa temperatura amb núvol de fum i rosbif amb bearnesa de prunes. També es va poder tastar caviar com es feia, tradicionalment, a Rússia, de la pròpia mà.

El colofó el va posar La Ibense, que va triomfar amb una ‘torrija’ amb gelat de torró, foie i Sal Maldon, i granissat de cafè amb toppings.

Pernil Álvarez Catalunya. Gastro Wine & Music Salou.

Moments per a la música i els espectacles

La vetllada la va amenitzar la música suggerent de l’Stromboli Jazz Band, un grup de jazz popular, swing, dixieland i altres estils, integrat per músics professionals del Camp de Tarragona. Per la seva banda, House of Illusion va oferir un espectacle de màgia de proximitat.

El final de la nit va ser en mans del DJ Carlos, de Flash Back, la discoteca de Salou que enguany compleix 50 anys, amb peces musicals nostàlgiques del seu mig segle d’existència. Mentrestant, al pati interior de la Torre Vella, el públic va poder presenciar el show acrobàtic de cocteleria de Coca-Cola i Royal Bliss.

Stromboli Jazz Band. Gastro Wine & Music salou 2019.

Pin It on Pinterest