Salou acull del 8 al 16 de juny la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Un total de 32 establiments serviran menús amb l’arròs com a protagonista i hi hauran activitats paral·leles com un concurs per petits xefs i una arrossada el diumenge 9 de juny al Passeig Jaume I.

Els menús consten d’aperitiu, plat principal, postre i una proposta de vins o caves Torelló. El preu dels menús varien a cada restaurant, però oscil·len entre els 20€ i els 50€.

Les jornades estan organitzades per l’AEH Salou i  compten amb la col·laboració d’arrossos Bayo, de la Bodega Torelló Viticultors i de l’Ajuntament de Salou.

L’objectiu de les jornades i de l’associació és convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l’any a través d’esdeveniments gastronòmics que recordin que “al Febrer Salou també existeix”. I per últim demostrar que la gastronomia de Salou té la mateixa qualitat que la de molts altres destins gastronòmics de referència a la Costa Daurada.

Els restaurants adherits al portal I Love Costa Daurada també participen a les jornades amb els següents menús:

La Gresca Food & Drinks

ENTRANT
Carpaccio de bou amb encenalls de formatge parmesà acompanyat amb pa
de vidre i tomàquet

PRINCIPAL
Arròs integral amb brots de soja, poma, blat de moro, tomàquet cherry, ruca,
ceba morada i salsa de soja

POSTRES
Mort per xocolata

CELLER BODEGA
Vi Blanc Tranquille o Petjades rosat Torelló
Pa i aigua inclòs

Pan y agua incluidos
PREU 25 €

 

O Mar Restaurante 

ENTRANT
Aperitiu Minigelat de brandada de bacallà
Tàrtar de salmó marinat de la casa amb sorbet d’anguila fumada
Entrant Pastís d’escórpora amb pasta de kataifi i crema d’ametlles

PRINCIPAL 
Arròs melós de cranc blau del delta de l’Ebre.

POSTRES
Mousse casolà de xocolata blanca.

CELLER BODEGA
Vi Torelló Blanc Tranquille
Pa i aigua

PREU 30 €

Salou celebra la primera edició de les Jornades de l'Arròs.

Associació Empresaris Hostaleria Salou

L’AEH Salou va néixer aquest 2019 amb l’objectiu, per una banda, d’unir esforços, sumar sinergies i representar la diversitat d’establiments de la població. I per altra banda, per convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l’any a través d’esdeveniments gastronòmics.

Premis i sortejos a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a Salou

Els menús presentats a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs optaran a diversos premis, els quals es decidiran a través d’un jurat professional i d’un jurat popular. En aquest sentit, totes les persones que tastin qualsevol dels menús, podran votar-lo a través d’aquest formulari. Entre tots els comensals que destinin un minut a avaluar el menú que han tastat, es sortejaran diversos premis com lots de vins i caves Torelló o menús als restaurants participants.

Paral·lelament, i coincidint amb l’esdeveniment Hola Família organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, l’AEH Salou ha preparat dues activitats pel diumenge 9 de juny al Passeig Jaume I de la població: el concurs Petit Xef i una degustació d’arròs Bayo i cava Torelló. El concurs va dirigit a nens i nenes que vulguin aprendre i gaudir de la cuina amb xefs de renom del municipi com Pep Moreno, Edu Cuesta o Felix Ruiz. Podran fer-ho a partir de les 12 del migdia al Passeig Jaume I de Salou els nens i nenes que tinguin entre 8 i 12 anys. Com a màxim hi podran participar 20 nens i s’hi han d’inscriure una hora abans al mateix passeig.

 

 

Pin It on Pinterest