I Love Costa Daurada SALOU, TURISMO Salou acull, aquest divendres, el primer festival de música i cultura d’Ucraïna

Salou acull aquest divendres, dia 13 de setembre, des de les 18 a les 22 hores, a la plaça de les Comunitats Autònomes, el primer festival de música i cultura d’Ucraïna. L’organització és a càrrec de l’Associació cultural ucraïnesa Djerelo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i Patronat de Turisme de Salou.

Aquest esdeveniment de cultura ucraïnesa té com a finalitat i interès principal el fet de donar a conèixer el país d’Ucraïna i la seva identitat, així com la seva cultura i tradicions. El festival forma part d’una gira prevista per realitzar en tres localitats de Catalunya: Malgrat de Mar, Barcelona i el mateix municipi de Salou.

Primer festival d'Ucraïna a Salou.

El festival d’Ucraïna inclou entreteniment per a tots els públics

La programació inclourà una desfilada amb música folklòrica i vestuari tradicional a més d’ una exhibició musical, balls i cançons nacionals ucraïneses. També es farà una desfilada de moda actual ucraïnesa i un concurs de la típica roba brodada. Els més petits podran gaudir d’un espectacle d’animació, tallers d’artesania i pintura.

D’altra banda s’instal·larà un mercat d’artesania i una mostra de gastronomia, en viu i en directe. Es podran conèixer i degustar els dolços típics del país. Tots els actes són de caràcter gratuït.

Una mostra del Salou acollidor

Segons l’Ajuntament de Salou una de les seves prioritats és la intenció de promoure el Salou cosmopolita i integrador com a lloc d’acollida i de trobada de cultures i països. En aquest sentit, la proposta d’organització per part del Consolat d’Ucraïna d’activitats tradicionals, exhibicions i espectacles musicals i d’animació infantil; mostra gastronòmica i d’artesania d’aquest país, esdevé en la línia del programa i estratègia de promoció interior i exterior de Salou.

Ucraïna és un país gran d’Europa de l’Est conegut per les seves esglésies ortodoxes, la costa del mar Negre i les seves muntanyes rocalloses. A Kiev, la capital, hi destaca la catedral de Santa Sofia, amb la seva cúpula daurada i els seus frescs i mosaics del segle XI. En front del riu Dniéper es troba el complex monàstic de Kiev Pechersk Lavra, un lloc de peregrinatge cristià on es conserven relíquies de tombes d’orígen escita i catacumbes amb restes momificades de monjos ortodoxes.

Mostra de la cultura i la gastronomia de Ucraïna a Salou.

Pin It on Pinterest