I Love Costa Daurada SALOU Nova edició de la Festa del Rei Jaume I de Salou i el tradicional Mercat Medieval

La XXIV Festa del Rei Jaume I arribarà el proper dia 4 de setembre amb una primera activitat especial que tindrà lloc a les 18.30 h. Serà una conferència, organitzada pel Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Salou, a la Biblioteca Municipal, amb el títol “Jaume I: objectiu Mallorca. Imatges del passat medieval, reflexos al present de Salou”, a càrrec d’Esther Lozano López, doctora en Història de l’Art.

El dissabte, 7 de setembre, està programada la tradicional sortida del seguici. Serà a les 19 h, des de la plaça del Teatre Auditori de Salou (TAS) i el recorregut s’iniciarà en aquest punt i continuarà per la Via Roma, el carrer Barcelona, la Via Aurèlia i la Torre Vella.

A les 20 h, el Rei Jaume I, acompanyat de la Reina Violant d’Hongria, i el seu seguici sortirà des de la Torre Vella i començarà un recorregut per la Via Aurèlia, Via Roma, carrer Barcelona, l’Espigó del Moll i la platja de Llevant.

I a les 21 h es podrà gaudir d’una gran actuació de tots els grups d’animació, exhibició eqüestre i espectacle de foc, també a la platja de Llevant.

El diumenge, dia 8 de setembre, a les 19h, tindrà lloc el III Torneig Horseball Jaume I a la platja de Llevant.

L’organització dels actes de la Festa del Rei Jaume I, així com del Mercat Medieval i les corresponents activitats al seu voltant és a càrrec de la Regidoria de Cultura i Festes i de la de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou.

Cal recordar que l’any passat, al seguici del monarca, hi van assistir unes 200 persones vestides d’època i milers de salouencs i salouenques van poder gaudir de la representació de la sortida del Rei Jaume I cap a la conquesta de les terres de Mallorca, l’any 1229.

El Mercat Medieval, ubicat al barri antic, se celebrarà del 5 al 8 de setembre

A partir de dijous, dia 5 de setembre, residents i visitants podran gaudir d’una nova edició del Mercat Medieval, que s’instal·larà als carrers del nucli antic i a la Plaça Bonet de Salou. L’espectacle d’inauguració tindrà lloc el mateix dia 5, a les 11 del matí i, tot seguit, hi haurà diferents actuacions, tallers, contes infantils, música i dansa. L’horari d’obertura és, diàriament, de les 10.30 h fins a les 23 h. Fins al 8 de setembre, els carrers del cor del municipi s’ompliran de paradetes de venda de productes artesans de tipus alimentari, pa, coques, embotits, formatges, rebosteria; marroquineria, roba i complements, perfums, productes per fer rituals, etc.

També, del 5 al 8 de setembre, es realitzarà un campament medieval a la plaça del costat del Mercat Municipal, entre les 10.30 h i les 14 h i les 17.30 i les 21 h.

A la Plaça Bonet, en les mateixes dates, entre les 11 i les 23 hores, es faran tallers, demostracions d’oficis i hi haurà una zona gastronòmica. I un espai infantil, de 10.30 h a 23 h als jardins de la Biblioteca Pública Municipal, les activitats del qual són gratuïtes: tallers, jocs gegants i atraccions.

Del 5 al 8 també tindrà lloc la XXXIII Regata Rei en Jaume, organitzada pel Club Nàutic Salou.

Pin It on Pinterest